Kaip nepapulti į situaciją, kuomet reikalingas avarinis durų atrakinimas?

Ne kiekvieną dieną reikalingas toks dalykas, kaip avarinis durų atidarymas, tačiau, kuomet raktai užsitrenkia, yra pametami ar tiesiog neatsirakina spyna – tai yra vienintelė išeitis. Svarbiausia, nepasiduoti panikai ir neprisidaryti papildomų nuostolių, bet kol to neprireikė – dažnai galima nebrangiai, nuo to apsisaugoti.

Profesionalus durų atrakinimas yra amatas, kuris reikalauja patirties ir specialių įrankių.
Profesionalus durų atrakinimas yra amatas, kuris reikalauja patirties ir specialių įrankių.
Profesionalus durų atrakinimas yra amatas, kuris reikalauja patirties ir specialių įrankių.
Profesionalus durų atrakinimas yra amatas, kuris reikalauja patirties ir specialių įrankių.
Profesionalus durų atrakinimas yra amatas, kuris reikalauja patirties ir specialių įrankių.
Profesionalus durų atrakinimas yra amatas, kuris reikalauja patirties ir specialių įrankių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-05-06 13:48, atnaujinta 2024-05-06 14:42

Pagrindiniai būdai apsisaugoti, nuo to, kad avarinis durų atrakinimas netaptų jūsų galvos skausmu

Avarinio atrakinimo specialistai kiekvieną dieną susiduria su įvairiausiomis situacijomis, kada avarinis durų atrakinimas yra vienintelis sprendimas, bet pastebi, kad yra daug šios problemos prevencijos būdų.

1. Turėkite atsarginį raktą. Dažnais atvejais visą problemą išspręstų atsarginis raktas, kuris būtų laikomas pas giminaičius, draugus, kaimynus ar kitoje jums saugioje vietoje. Atsarginis būsto raktas praktiškai visada kainuos kartais pigiau nei avarinis atrakinimas ir sutaupys jums laiko ir nervų, tuo tarpu, automobiliui visada galima pasigaminti tik paprastą metalinį raktą nuo durelių, kuris nekainuos daug ir visada leis atidaryti automobilį su užtrenktais raktais.

2. Nepalikite įkišto rakto iš vidaus. Nereta klaida, kurią daro žmonės, tai rakto palikimas iš vidinės durų pusės. Tokiu atveju, užtrenkus duris, net turint atsarginį raktą gali nepavykti atidaryti durų, kadangi iš vidaus įkištas raktas blokuos spynos veikimą. Jeigu raktas net minimaliai pasisuks, jo išstumti pro spyną nepavyks ir bus reikalingas profesionalus durų atidarymas.

3. Įsitikinkite, jog spyna veikia sklandžiai. Užstrigusi ar sugedusi spyna gali neatsidaryti net bandant raktą sukti iš visos jėgos. Dažnai, pernelyg drąsūs bandymai gali tik pabloginti situaciją ir sulaužyti raktą, kas apsunkins avarinį atrakinimą. Jeigu jūs įsitikinksite, kad jūsų spyna veikia lengvai, be jėgos ir nestringa ties jokiu apsisukimu, mažai tikėtina, kad pakliūsite į nelaimę. Spynų meistrai rekomenduoja profilaktiškai sutepti spyna specialiu skysčiu ir įsitikinti, kad ji gerai sureguliuota.

4. Patikrinkite, ar spyna veikia identiškai atidarytose ir uždarytose duryse. Dažnai, dėl nusėdusių durų ar išsireguliavusios staktos ar spynos, durų spyna gali strigti, kuomet durys yra uždarytos. Tokiais atvejais, rekomenduojama susireguliuoti duris arba staktą, bei spyną. Tai dažnai užtrinka lengvą spynos veikimą, prailgina jos tarnavimo laiką ir sumažina užstrigimo tikimybę.

Ar durų atrakinimas ekstra atvejais įmanomas savo jėgomis?

Internete galima rasti daug būdų ir vaizdo įrašų apie tai kaip atrakinamos spynos visrakčiais, tačiau dažnais atvejais spynos tuose vaizdo įrašuose yra supaprastintos, labai elementarios arba jas atrakinantis specialistas turi ypač aukšto lygio ekspertizę ir profesionalius įrankius. Taigi, žinoma, kad galima pabantyti atkartoti atrakinimą savarankiškai, tačiau atrakinimo meistrai rekomenduoja būti itin atsargiem, kad neužlaužti visrakčių ar jų savadarbės imitacijos spynoje, nesugadinti spynos ar jos šerdies. Profesionalus durų atrakinimas yra amatas, kuris reikalauja patirties ir specialių įrankių.

Tais atvejais, kuomet durų nepavyksta atrakinti, nes spyna atrodo lyg užstrigusi, specialistai rekomenduoja išbandyti kelis būdus, prieš išsikviečiant juos:

1. Sutepkite spyną specialiu skysčiu. Niekada nenaudokite bet kokio tirpalo ar paprasto buitinio aliejaus, geriausia, artimiausioje parduotuvėje supirkti spynų ir panašių metalinių detalių sutepėjo ir įpurškite į spyną. Neretai, toks būdas gali padėti išjudinti užstrigusias spynos dalis. Profilaktiškas spynos sutepimas yra naudingas visų tipų mechaninėms spynoms ir sumažina jų gedimo rizika.

2. Pabandykite kitą kartą, jeigu toks yra. Pasitaiko, jog raktas išdyla, išsikreivina ar nulūžta jo dantukas. Tokiais atvejais, su juo spynos galima ir neatrakinti. Jeigu turite kitą raktą, pabandykite spyną atrakinti su juo, bet pradžiai, pabandykite ją dar ir sutepti. Dėl šių priežasčių, specialistai rekomenduoja naudoti tik tiesų, gerai išsilaikiųsį raktą.

3. Pabandykite paklibinti ir lengvai pakelti duris. Būna, jog spyna neatsirakina dėl užstrigusio liežuvėlio, kaiščių ar traukių, nes jie trinasi į staktą ir neužtenka jėgos atitraukti visus mechanizmus į duris. Kartais, pastūmus ar kaip tik pritraukus duris, liežuvėliai ir traukės gali atstrigti. Tokios situacijos galima ir išvengti, jeigu įsitikinsite, kad spyna veikia taip pat lengvai uždarius duris, kaip kuomet jos yra atidarytos.

Jei norite sužinoti, kaip atliekamas durų atidarymas ir profesionalus spynų servisas Lietuvoje, galite tai sužinoti čia – avarinis durų atidarymas – jis atliekamas profesionalios SOS Atrakinimas komandos, kuri gali ne tik atrakinti ir sutvarkyti spynas, bet ir duoti naudingų patarimų dėl jų ilgaamžiškumo ir sklandaus veikimo užtikrinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.