Ukrainiečiai pademonstravo, kaip sunaikina rusų haubicą – tam panaudojo grėsmingiausią savaeigį ginklą pasaulyje

Ukrainos kariai sunaikino dar vieną rusišką 155 mm savaeigę haubicą „Msta-S“. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 45-osios atskirosios artilerijos brigados spaudos tarnyba paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas šis sunaikinimas.

Ukrainos kariai sunaikino dar vieną rusišką 155 mm savaeigę haubicą „Msta-S“.<br>Wikimedia commons, stop kadras, lrytas.lt mont.
Ukrainos kariai sunaikino dar vieną rusišką 155 mm savaeigę haubicą „Msta-S“.<br>Wikimedia commons, stop kadras, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 10:37 AM, atnaujinta May 6, 2024, 10:40 AM

Vaizdo įraše matyti, kaip tikslus šūvis, paleistas iš ratinės savaeigės artilerijos sistemos „Archer“, sunaikina Rusijos vikšrinę savaeigę haubicą „Msta-S“.

Sunaikinta rusiška haubica buvo gana gerai užmaskuota, tačiau oro žvalgybai ją pavyko sėkmingai aptikti ir perduoti duomenis Ukrainos artilerijos brigadai.

Rusijos haubicai sunaikinti buvo panaudota Švedijoje pagaminta ratinė savaeigė artilerijos sistema „Archer“.

Anot „Forbes“, „Archer“ artilerijos sistema laikoma viena geriausių pasaulyje. Ši švediška 155 mm savaeigė haubica gali šaudyti 30–60 km nuotoliu, o Rusijos artilerija yra ribota ties 30 km. žyme.

„Archer“ yra unikali tarp ratinių haubicų – nors ji šaudo tais pačiais NATO standarto 155 milimetrų sviediniais, kaip ir kiti pabūklai, tačiau šaudo toliau. Tokį nuotolį iš dalies lemia efektyvūs miltelių užtaisai, kuriuos sukūrė Švedijos ginkų gamintoja „Bofors“.

Taip pat „Archer“ gali naudoti sviedinius, įskaitant „Excalibur“, kurie stipriai išplečia jų šaudimo nuotolį.

„Militarnyj“ pažymi, kad dėl aukšto automatizavimo lygio „Archer“ yra geriausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginklas kovai su haubicomis, nes sistema gali būti visiškai parengta naudojimui vos per 20 sekundžių.

Be to, visi parengiamieji šaudymo procesai ir pats šaudymas yra visiškai automatizuoti ir valdomi operatoriaus iš kabinos.

Rusijos artilerijos sistemos sunaikinimas įvyko Luhansko srityje.

Parengta pagal „Militarnyj“, „Defense Express“ ir „Forbes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.