Skelbiami tarpinių patikrinimų rezultatai: patvirtinti informatikos bei preliminarūs lietuvių kalbos ir literatūros

Nacionalinė švietimo agentūra skelbia patvirtintus informatikos tarpinio patikrinimo bei preliminarius lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo ir išplėstinio kursų tarpinių patikrinimų rezultatus.

Egzaminas.<br>D.Umbraso nuotr.
Egzaminas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nacionalinė švietimo agentūra

Apr 26, 2024, 9:43 AM

Po Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos suburtos specialios komisijos informatikos tarpinio patikrinimo užduoties įvertinimo ir pateiktų išvadų buvo peržiūrėta vertinimo instrukcija.

Pagal pakoreguotą vertinimo instrukciją patvirtinti rezultatai rodo, jog beveik trečdalis, t. y. 1656 (32 proc.) informatikos tarpiniame patikrinime dalyvavusių mokinių surinko 35 ir daugiau taškų, todėl kitąmet į šio dalyko brandos egzaminą atvyks turėdami minimalų taškų skaičių, reikalingą egzaminui išlaikyti. Patikrinime iš viso dalyvavo 5175 III gimnazijos klasės mokiniai. Bendras kandidatų surinktų taškų vidurkis siekia 32 iš 40 galimų.

Galutinį savo informatikos tarpinio patikrinimo įvertinimą mokiniai gali sužinoti mokyklose, kurioms bus pateikti protokolai su patvirtintais rezultatais.

Įvykusių tarpinių patikrinimų užduotis galima peržiūrėti NŠA informacinėje testavimo sistemoje BETA, o vertinimo instrukcijos paskelbtos NŠA interneto svetainėje. Pasiekimų patikrinimų sistemoje mokiniai gali peržiūrėti savo atliktas užduotis. Konkretaus tarpinio patikrinimo rezultatai matomi prisijungus su tais prisijungimais, kurie buvo naudojami užduočiai atlikti.

Lietuvių kalbos ir literatūros išplėstinio kurso (A) tarpiniame patikrinime dalyvavo 16758 vienuoliktokai. Preliminariais duomenimis 77,1 proc. laikiusiųjų per šį patikrinimą surinko pusę ir daugiau (10–19 taškų) galimų taškų. Maksimalų taškų skaičių surinko 2288 mokiniai, t. y. 13,7 proc. Lietuvių kalbos ir literatūros išplėstinio kurso (A) tarpinio patikrinimo bendras taškų vidurkis siekia 15,1 iš 20 galimų.

Tuo tarpu bendrojo (B) kurso tarpinio patikrinimo preliminarūs rezultatai rodo, kad vienuoliktokų surinktų taškų vidurkis siekia 10,8 iš 20 galimų. Šiame patikrinime dalyvavo 7276 mokiniai. Pusę ir daugiau (10–19 taškų) galimų taškų surinko 45,2 proc. mokinių. Maksimaliu taškų skaičiumi įvertinti 132 mokiniai, t. y. 1,8 proc. visų laikiusiųjų lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo kurso (B) tarpinį patikrinimą.

Lietuvių kalbos ir literatūros tarpinio patikrinimo kandidatų darbus vertino beveik 2000 šalies pedagogų, kuriems teko patikrinti daugiau kaip 24 tūkst. gimnazistų atlikčių.

„Remiantis įprasta valstybinių brandos egzaminų vertinimo praktika, dalies tarpinių patikrinimų darbų vertinimai pagal tam tikrus kriterijus yra peržiūrimi. Tai viena svarbių vertinimo kokybės užtikrinimo procedūrų, kuri yra pakankamai imli laikui, bet labai svarbi vertinimo objektyvumo aspektu“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorius Aidas Aldakauskas.

Galutinius lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo ir išplėstinio kursų tarpinių patikrinimų rezultatus numatoma patvirtinti ir paskelbti gegužės antroje pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.