Niujorko teisėjas pagrasino D. Trumpui kalėjimu už tylos įsakymo pažeidimus

Niujorko teisėjas, pirmininkaujantis istoriniam Donaldo Trumpo baudžiamosios bylos procesui, pirmadienį dar kartą konstatavo, kad buvęs JAV prezidentas nepaisė įsakymo dėl tylėjimo, ir pagrasino jį įkalinti, jei pažeidimai kartosis.

D. Trumpas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 6:22 PM, atnaujinta May 6, 2024, 6:25 PM

77 metų D. Trumpas kaltinamas klastojęs verslo dokumentus, kad galėtų kompensuoti savo advokatui Michaelui Cohenui 130 000 JAV dolerių mokėjimą pornografijos žvaigždei Stormy Daniels, likus kelioms dienoms iki 2016 metų rinkimų prieš Hillary Clinton.

Teisėjas Juanas Merchanas pripažino D. Trumpą negerbiant teismo ir skyrė jam 1 000 JAV dolerių baudą už įsakymo, draudžiančio viešai užsipulti liudytojus, prisiekusiuosius ar teismo darbuotojus bei jų artimuosius, pažeidimą.

Tačiau J. Merchanas pareiškė, kad baudos – praėjusią savaitę D. Trumpui taip pat buvo skirta iš viso 9 000 JAV dolerių baudų – nepadėjo kaip „atgrasymo priemonė“ ir už tolesnius pažeidimus jis svarstys galimybę skirti kalėjimo bausmę.

„Kad ir kaip nenorėčiau skirti kalėjimo sankcijos..., noriu, kad suprastumėte, jog tai padarysiu“, – sakė J. Merchanas D. Trumpui, pridurdamas, kad supranta tokio sprendimo „svarbą“.

„Galų gale turiu atlikti savo darbą, kurio dalis – išlaikyti teisingumo sistemos orumą“, – sakė teisėjas, pavadinęs D. Trumpo nepaklusnumą „tiesioginiu išpuoliu prieš teisinę valstybę“.

J. Merchano sprendimas buvo priimtas prasidėjus trečiajai parodymų savaitei respublikonų kandidato į prezidentus teismo procese, kuriame jis kaltinamas nuslėpęs pinigų už tylą mokėjimus S. Daniels, taip siekdamas išvengti galimai pražūtingo viešumo prieš pat rinkimų dieną.

Tikimasi, kad S. Daniels, kurios tikrasis vardas yra Stephanie Clifford, ir buvęs Trumpo advokatas M. Cohenas, tapęs aršiu savo buvusio viršininko priešu, abu duos parodymus tam tikru proceso momentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.