Charkive nuo Rusijos bombų nukentėjo 16 žmonių

Charkive nuo Rusijos valdomųjų aviacinių bombų smūgio gegužės 5 d. nukentėjusių žmonių skaičius išaugo iki 16 žmonių.

Karas Ukrainoje.<br> EPA/ELTA
Karas Ukrainoje.<br> EPA/ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 10:30 AM, atnaujinta May 6, 2024, 10:38 AM

Tai pirmadienį feisbuke pranešė Charkivo srities valstybinės administracijos vadovas Olehas Synehubovas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Nuo valdomųjų aviacinių bombų smūgio Charkivo miesto Ševčenkos ir Kyjivo rajonams nuketėjo 14 daugiabučių gyvenamųjų namų, trys automobiliai, medicinos įstaiga, bendrabutis, biurų pastatas, 8 privatūs gyvenamieji namai, garažai, kavinės, sugriauti trys privatūs gyvenamieji namai, sužeista 16 žmonių.

Per parą priešas iš artilerijos ir minosvaidžių apšaudė apie 15 Charkivo srities gyvenviečių, tarp jų – Sinkivką, Petropavlivką ir Kotliarivką. Sinkivka, Veselė, Bilij Kolodiazis, Dorošivka ir Charkivas nukentėjo nuo aviacijos smūgių.

Pasak srities valstybinės administracijos vadovo, gegužės 6 d. 2 val. 30 min. Bohoduchivkos rajono Zoločivo gyvenvietėje valdomosios aviacinės bombos apgadino vaikų ir jaunimo sporto mokyklą, gyvenvietės tarybos pastatą, kultūros namus, socialinės apsaugos skyriaus ir teismo pastatus, apie 10 privačių gyvenamųjų namų. Tiesioginis smūgis sunaikino sporto mokyklos katilinę ir du privačius namus. Skeveldros sužeidė 59 metų moterį.

Kupiansko rajono Kivšarivkos gyvenvietėje per apšaudymą iš reaktyvinių salvinės ugnies sistemų buvo sužeistas 79 metų vyras.

Kupiansko rajono Monačynivkos gyvenvietėje valdomosios aviacinės bombos apgadino mažiausiai 15 gyvenamųjų namų. Žuvo 88 metų moteris. Sužeisti du 34 ir 66 metų amžiaus vyrai.

Kaip pažymėjo O. Synehubovas, praėjusią parą Ukrainos kariuomenė Kupiansko ruože atmušė 14 Rusijos pajėgų atakų.

Per parą Charkivo srityje specialistai išminavo 0,61 ha teritoriją, sunaikino 74 sprogstamuosius objektus.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 5 d. apie 14 val. 15 min. Rusijos kariškiai smogė centrinei Charkivo daliai. Sekmadienio vakare buvo žinoma apie 15 sužeistųjų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.