D. Šmyhalis: NATO kariai Ukrainoje padėtų išstumti rusus

Vakarų pajėgos Ukrainoje padėtų išstumti Rusijos okupacinę kariuomenę, interviu Kanados televizijai „CBC News“ nurodė ministras pirmininkas Denisas Šmyhalis.

D. Šmyhalis: NATO kariai Ukrainoje padėtų išstumti rusus<br> EPA/ELTA
D. Šmyhalis: NATO kariai Ukrainoje padėtų išstumti rusus<br> EPA/ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 12:08 PM, atnaujinta May 6, 2024, 12:09 PM

Taip jis komentavo Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimą apie hipotetinį karių dislokavimą Ukrainoje, jei okupantams pavyktų pralaužti frontą. Pasak premjero, „pastiprinimas tikrai padėtų nustumti rusus atgal“.

Kartu A. Šmyhalis pabrėžė, kad kol kas Ukraina tik prašė savo partnerių ir sąjungininkų suteikti reikiamą karinę įrangą, kad galėtų apsiginti nuo Rusijos agresijos.

„Jei ateis laikas, būsime labai dėkingi ir džiaugsimės“, – pridūrė jis, kalbėdamas apie hipotetinį NATO karių dislokavimą Ukrainoje.

Karių iš Vakarų siuntimas į Ukrainą

Vasario pabaigoje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad ES svarsto galimybę siųsti Vakarų karius į Ukrainą. Neseniai jis pasakojo, kad Paryžius svarstytų galimybę siųsti sausumos karius į Ukrainą, jei rusai pralaužtų fronto liniją.

Atstovų Rūmų demokratų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas taip pat mano, kad JAV turės įsikišti į karą su Rusija „ne tik amerikiečių pinigais, bet ir kariniu personalu“, jei Ukraina žlugs.

Laikraštis „La Repubblica“ citavo šaltinius, teigiančius, kad 100 000 NATO karių yra pasirengę įsikišti į karą Ukrainoje, jei Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas „įtrauks kitas šalis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.