Daugybę panašių keistenybių matė keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius lankydamasis Kinijos miestų turguose, kur didžioji dalis valgytojų būna turistai iš Europos.
Kinų maistas yra populiarus visame pasaulyje, nes išeiviai iš Kinijos noriai kūrėsi ten, kur trūksta darbo jėgos.
V.Radzevičius rekomenduoja išmėginti kriaušių desertą!
Kriaušių desertas
Reikės (3 asmenims):
- 3 didelių, bet nepernokusių kriaušių;
- 2 stiklinių vandens;
- 1 stiklinės sauso baltojo vyno;
- 1 stiklinės cukraus;
- 1 cinamono lazdelės;
- 1 citrinos tarkuotos žievelės;
- prieskonių – trijų žvaigždinio anyžiaus vaisių.
Gaminimas:
Nulupkite kriaušes, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Įpilkite į puodą vandens, vyno, cukraus, prieskonių. Į verdantį vandenį įdėkite kriaušių. Virkite ant silpnos ugnies 5–10 min. Kai kriaušės suminkštės, jas išgriebkite. Tada virkite skystį, kol jis sutirštės. Užpilkite kriaušes sutirštėjusiu sirupu, tokį desertą skanu valgyti ir šaltą.