Vilnietę papiktino vaizdas prie sakurų: perspėja – už tai gresia baudos

Į MadeinVilnius.lt redakciją kreipėsi pasipiktinusi vilnietė, kurią šokiravo pamatytas vaizdas šalia sakurų parko: šuniukas žaisdamas lankstė šakas ir kandžiojo sakuros žiedus. Nors aplinkinių šis vaizdas nestebino, kai kurie gyventojai pyksta, kad žmonės taip gadina medžius.

Vilniuje žydi sakuros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniuje žydi sakuros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2024, 9:44 PM, atnaujinta Apr 14, 2024, 9:45 PM

Kaip vėliau paaiškino miesto savivaldybė, už šakų laužymą ir bet kokį kitą medžių niokojimą gresia baudos. Ir ši taisyklė galioja ne tik sakuroms, bet ir visiems kitiems Vilniaus medžiams ir želdiniams.

„Pagal galiojančias Želdynų ir želdinių apsaugos taisykles, draudžiama laužyti ar kitaip žaloti medžius, krūmus, jų šakas ir žievę. Už tai gali grėsti nuo įspėjimo iki 30 eurų baudos, o jei pažeidimas daromas pakartotinai – iki 100 eurų“, – komentuoja Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Savivaldybė ragina žmones netylėti ir jeigu pamatys pažeidimą darantį asmenį – jį reikėtų sudrausminti. Užtat už tinkamą augintinių elgesį atsakingi yra jų šeimininkai. Abiem atvejais galioja viena taisyklė – pamatei, kad kažkas daro pažeidimą – pasikalbėk, atkreipk dėmesį dėl netinkamo elgesio.

„Jei asmuo į sudrausminimą nereaguoja, tuomet pažeidimą reikėtų užfiksuoti ir informaciją perduoti savivaldybei arba policijai“, – priduria savivaldybės atstovas.

Sakuros šiemet sužydėjo anksčiau nei visuomet. Kaip ir kiekvienais metais prie jų sulėkė visi norintys įsiamžinti ar tiesiog praleisti laiką prie japoniškų vyšnių. Juk žydi jos neilgai, o norinčiųjų pamatyti žydinčias sakuras yra daugybė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.