„Hamas“ paviešino vaizdo įrašą su dviem įkaitais, raginančiais susitarti dėl paliaubų

Islamistinio „Hamas“ judėjimo karinis sparnas šeštadienį išplatino vaizdo įrašą, kuriame du Gazoje įkaitais laikomi vyrai ragina Izraelio valdžią susitarti dėl nelaisvėje likusių žmonių paleidimo.

Keithas Siegelis ir Omri Miranas<br>lrytas.lt koliažas.
Keithas Siegelis ir Omri Miranas<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2024, 9:08 AM, atnaujinta Apr 28, 2024, 9:10 AM

Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumas nustatė, kad įraše matomi vyrai yra Keithas Siegelis ir Omri Miranas – jie buvo pagrobti per „Hamas“ išpuolį pieš Izraelį spalio 7 d. K. Siegelis taip pat turi JAV pilietybę.

„Gyvi Keithas Siegelis ir Omri Miranas yra aiškiausias įrodymas, kad Izraelio vyriausybė turi padaryti viską, kad iki Nepriklausomybės dienos (gegužės 14 d.) būtų patvirtintas susitarimas dėl visų įkaitų grąžinimo“, – teigiama forumo pareiškime.

„Gyvieji turėtų grįžti reabilitacijai, o nužudytieji turėtų būti oriai palaidoti“, – priduriama pareiškime.

Šis vaizdo įrašas pasirodė praėjus trims dienoms po ankstesnio „Hamas“ paviešinto įrašo, kuriame kalba įkaitu laikomas Hershas Goldbergas-Polinas.

„Hamas“ nelaisvėje esu jau 202 dienas. Padėtis čia nemaloni, sunki, daugybė bombų“, – šios savaitės pradžioje filmuotoje medžiagoje kalba 47-erių O. Miranas.

„Atėjo laikas pasiekti susitarimą, kuris padėtų mums iš čia išeiti sveikiems ir saugiems... Protestuokite toliau, kad būtų pasiektas susitarimas“, – teigė jis.

„Hamas“ šeštadienį pareiškė nagrinėjanti naujausią Izraelio pasiūlymą dėl paliaubų Gazos ruože. Prieš tai pasirodė pranešimų, kad tarpininkas Egiptas išsiuntė delegaciją į Izraelį, kad ši atnaujintų įstrigusias derybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.