Tegul pavasaris kvepia Italija: Gian Luca atskleidė neatsivalgomų itališkų virtinukų gnocchi receptą

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai turės progą pažvelgti, kaip pasikeitė Gian Lucos Demarco itin pamiltas vertikalus „Daržulio“ ūkis.

Kartu su broliais Gian Luca pagamins pavasariškų skonių kupinus itališkus virtinukus gnocchi su žalumynais.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kartu su broliais Gian Luca pagamins pavasariškų skonių kupinus itališkus virtinukus gnocchi su žalumynais.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca su ūkio savininkais – Marius Krutulis ir jo brolis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca su ūkio savininkais – Marius Krutulis ir jo brolis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca Demarco.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca Demarco.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Virtinukų gnocchi su žalumynais gaminimas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Virtinukų gnocchi su žalumynais gaminimas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 13, 2024, 2:38 PM

Jo savininkai – du broliai – ne tik atskleis visas tokio neįprasto ūkio subtilybes, bet kartu su Gian Luca pagamins ir itin pavasarišką patiekalą – itališkus virtinukus gnocchi su žalumynais. Jiems atsispirti taps sunku…

Vertikalų daržovių ūkį „Daržulis“ įkūręs Marius Krutulis ir jo brolis – seni Gian Lucos bičiuliai. Neverta stebėtis, kad ir laidoje, kaskart gamindamas vis kitokius patiekalus, virtuvės šefas naudoja būtent jų užaugintus ypatingus žalumynus. Tačiau, kaip jie auga, kaip juos prižiūrėti ir koks yra jų išskirtinumas?

„Neslėpsime – darbo yra daug: kasdien dirbame nuo 7 iki 19 valandos. Tačiau mums vis dar smagu“, – neslėps broliai, kalbėdami apie vis sparčiau augantį savo ūkį.

Džiugina ir tai, kad per pastarąjį laiką jiems pavyko stipriai patobulėti. „Per tuos du metus mes išaugome plastiką – nebenaudojame plastikinių vazonėlių. Dabar naudojame popierinius –įsodinti į žemę, jie suyra.

Tad, pavyzdžiui, jei nesuvalgote kokių žolyčių, pavasarį ar vasarą galite visa tai pasisodinti pas save darže. Būtina sąlyga tam – šiluma“, – pasakos Marius.

Tiesa, tai – ne vienintelis tvarus ūkio sprendimas. Žolelėms auginti nebereikalingą kompostą jie dovanoja tiems, kuriems jo reikia, arba, kaip laidoje sakys patys – geriems žmonėms. „Keli žmonės netgi siuntė nuotraukas, kad po to žolė pradėjo augti taip, kaip niekuomet neaugdavo“, – pasakos Marius.

Ūkyje auga pačios įvairiausios žolelės: nuo krapų, šalavijų ar krapų iki mėtos bei melisos. O ir užauga jos per 5–6 savaites.

Tačiau patys populiariausi yra bazilikai – vien praėjusiais metais jie pardavė 120 tūkst. bazilikų vazonėlių! Ar galite patikėti, kad tai būtų net 12 tonų?!

Galiausiai kartu su broliais Gian Luca pagamins pavasariškų skonių kupinus itališkus virtinukus gnocchi su žalumynais.

Virtinukai gnocchi su žalumynais

Reikės:

  • česnakas;
  • žalumynai;
  • parmezano sūris;
  • miltai;
  • sviestas;
  • šalavijas;
  • stiklinė vandens;
  • druska, pipirai.

Gaminimas:

Norėdami pakartoti patiekalą namuose, pirmiausiai žalumynus ir česnaką suberkite į smulkintuvą. Viską gerai sumalkite ir tuomet suberkite parmezano sūrį bei miltus. Viską pagardinkite druska bei pipirais.

Tuomet ant miltuoto paviršiaus sudėkite tešlą, gerai ją išminkykite ir suformuokite nedideles dešreles. Atpjaukite 2 centimetrų dydžio gabalėlius, juos perbraukite per specialią gnocchi tarką ir sumeskite į pasūdytą vandenį.

Paruoškite padažą: išlydykite sviestą ir sudėkite šviežią šalaviją. Kai gnocchi iškils, juos išimkite iš puodo ir sudėkite į padažą. Pagardinkite parmezanu ir šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.