Mirė pasaulio futbolo čempionas, kuriam buvo atitekęs ir seniausio Europos pirmenybių finalo žaidėjo titulas

Eidamas 79 metus mirė buvęs Vokietijos futbolo rinktinės ir Frankfurto „Eintracht“ vidurio puolėjas Berndas Holzenbeinas, skelbia Frankfurto ekipos spaudos tarnyba.

Eidamas 79 metus mirė buvęs Vokietijos futbolo rinktinės ir Frankfurto „Eintracht“ vidurio puolėjas Berndas Holzenbeinas <br> lrytas.lt koliažas
Eidamas 79 metus mirė buvęs Vokietijos futbolo rinktinės ir Frankfurto „Eintracht“ vidurio puolėjas Berndas Holzenbeinas <br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2024, 5:19 PM

Buvęs garsus Vakarų Vokietijos žaidėjas Frankfurto „Eintracht“ klubo marškinėlius vilkėjo 14 metų – nuo ​​1967 iki 1981 m. Iš viso visuose įmanomuose turnyruose ir čempionatuose futbolininkas sužaidė 524 rungtynes.

Su „Eintracht“ klubu B.Holzenbeinas laimėjo UEFA taurę ir tris kartus rankose laikė ir Vokietijos taurę. Baigęs žaidėjo karjerą 1986 metais jis nuo komandos nenutolo ir dirbo Frankfurto „Eintracht“ ekipoje viceprezidentu, o vėliau klubo skautu.

Vokietis taip pat žaidė amerikiečių „Fort Lauderdale Strikers“ ir vokiečių „Salmrohr“ bei „Rhein-Main“ komandose.

B.Holzenbeinas Vokietijos futbolo rinktinei atstovavo penkis metus – nuo 1973 iki 1978-ųjų ir sužaidė 40 rungtynių. Su nacionaline ekipa jis 1974 metais tapo pasaulio čempionu Vokietijoje. Tuomet vakarų Vokietijos rinktinė finale įveikė Nyderlandus 2:1.

1976 metais B.Holzenbeinas Europos čempionate su ekipa iškovojo sidabro medalius. Tuomet futbolininkas pateko į istoriją kaip seniausias Europos čempionato finalo mačo žaidėjas – vokiečiui lemiamoje pirmenybių akistatoje su Čekoslovakijos rinktine Belgrado „Crvena zvezda“ stadione buvo 30 metų ir 103 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.