EUROLYGA 2023

NBA rungtyniaujantis ispanas svajoja apie olimpines žaidynes – rinktinei davė pažadą

Žaidimas Ispanijos rinktinėje yra pagrindinis Santi Aldama prioritetas šią vasarą. 213 cm ūgio krepšininkas pasiryžęs vasarą patekti į olimpines žaidynes ir jose pasiekti aukštus rezultatus.

Santi Aldama. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Santi Aldama. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-16 16:08

Pasibaigus NBA reguliariajam sezonui, „Memphis Grizzlies“ krašto puolėjas kreipia visą savo dėmesį į vasaros planus su Ispanijos rinktine. Nepavykus patekti į atkrintamąsias su Memfio klubu, krašto puolėjas planuoja prisijungti prie savo šalies rinktinės olimpinėje atrankoje.

„Esu sujaudintas galimybės atstovauti savo šalies rinktinei“ – interviu duotame „La Familia“ kalbėjo S.Aldama. „Mes turėsime žaisti olimpinėje atrankoje, todėl žinome, kad tai bus iššūkis, tačiau mes tikime, kad turime puikią komandą, su kuria galime patekti į olimpines žaidynes ir būti konkurencingi jose.“

Tituluočiausio visų laikų FIBA turnyrų trenerio Sergio Scariolo diriguojami Ispanai, atranką žais namuose, Valensijoje, kur liepos 2–7 dienomis priims Angolos, Bahamų, Libano, Lenkijos ir Suomijos rinktinės. Atrankos nugalėtojai Paryžiuje prisijungs prie A grupės, kurioje jų lauks Australijos ir Kanados komandos.

„Tai yra mano vasaros prioritetas“, apie Ispanijos rinktinę atsiliepė trečiąjį sezoną NBA lygoje pabaigęs aukštaūgis. S.Aldama rinktinėje debiutavo pernai vykusiame pasaulio čempionate, taip pat prieš tai atstovavo savo šaliai jaunimo turnyruose, kur 2019 metais FIBA U18 Europos pirmenybėse iškovojo aukso medalį ir buvo pripažintas naudingiausiu čempionato žaidėju.

23–ejų puolėjas šiame NBA sezone sužaidė 61 rungtynes, per kurias vidutiniškai žaidė po 26,5 minutės ir rinko 10,7 taško, 5,8 atkovoto kamuolio bei 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Ispanas dėl pėdos traumos praleido paskutines šešerias „Grizzlies“ reguliariojo sezono rungtynes dėl pėdos traumos, tačiau ši trauma nėra rimta ir jis bus pilnai pasiruošęs žaisti olimpinėje atrankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.