Supermodelio Christy Turlington dukra Grace Burns seka mamos pėdomis: sužibo Italijos mados sostinėje

Jau tapo įprasta, kad supermodelių vaikai žengia jų pėdomis. Prieš keletą metų ant pakylos debiutavo legendinės manekenės Kate Moss (49 m.) vienturtė dukra Lila (21 m.), mados pasaulyje pripažinimo jau spėjo sulaukti Cindy Crawford (57 m.) dukra Kaia Gerber (22 m.). Dabar atėjo metas ir supermodelio Christy Turlington (54 m.) atžalai Grace Burns (20 m.), kuri sužibo Italijos mados sostinėje.

Christy Turlington su dukra Grace Burns.<br>Janet Mayer/startraksphoto.com/Scanpix nuotr.
Christy Turlington su dukra Grace Burns.<br>Janet Mayer/startraksphoto.com/Scanpix nuotr.
Cindy Crawford su dukra Kaia Gerber.<br>Gilbert Flores/Broadimage/Scanpix nuotr.
Cindy Crawford su dukra Kaia Gerber.<br>Gilbert Flores/Broadimage/Scanpix nuotr.
Lila Moss and Kate Moss.<br>Getty Images via AFP/Scanpix nuotr.
Lila Moss and Kate Moss.<br>Getty Images via AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-04-15 14:16

Rudenį Milane, Sforcų pilyje vykusiame „Alberta Ferretti“ pavasario kolekcijos pristatyme, G.Burns žengė pasipuošusi gėlėta suknele. Pačios lyg gėlės pražydusios Grace moteriškumą pabrėžė permatomas drabužis ir nuogas petys.

Ch.Turlington ir žinomo aktoriaus Edwardo Burnso (55 m.) duktė kaipmat pritraukė žiniasklaidos dėmesį – tinklaraštininkai ir garsūs stiliaus leidiniai gyrė mados pasaulio debiutantės grožį ir negailėjo liaupsių iš dalies paveldėtam jos talentui.

Tiesa, G.Burns ant pakylos žengė ne pirmą kartą – pernai birželį ji pasirodė Florencijoje vykusiame britų „Vogue“ ir „LuisaViaRoma“ šou, kur vilkėjo dizainerės Victorios Beckham kurtą suknelę.

Grace pasirodymas Milano pilyje sutapo su dokumentinio serialo „The Super Models“ premjera. Jame pasakojama apie įspūdingą Ch.Turlington ir kitų supermodelių – Naomi Campbell (53 m.), C.Crawford ir Lindos Evangelistos (58 m.) – karjeros kelią.

Šios moterys laikomos vienomis įtakingiausių praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio manekenių. N.Campbell, L.Evangelistos ir Ch.Turlington trijulė net praminta šventąja trejybe.

Kartu su Tatjana Patitz (1966–2023) jos pozavo legendiniam 1990-ųjų sausio britų „Vogue“ viršeliui, kurį atkartojo dar rugsėjį, pasirodė dainininko George’o Michaelo kūrinio „Freedom!“ vaizdo klipe, buvo laikomos Gianni Versace ir kitų mados korifėjų numylėtinėmis.

Garsiausi to laiko veidai, taip pat kaip ir jų atžalos, draugiškus santykius palaiko iki šiol – G.Burns ir L.Moss yra artimos bičiulės.

Pati Ch.Turlington karjerą pradėjo būdama 14-os. Anuomet ją, jodinėjančią ant žirgo, Majamyje užfiksavo fotografas ir nusiuntė nuotraukas vietinei modelių agentūrai.

Būdama pilnametė Christy išvyko į Niujorką, kur jos karjera pakilo į aukštumas. Vos po kelerių metų amerikietė pasirašė sutartį su „Calvin Klein“ ir ilgiems metams tapo šio prekės ženklo ambasadore.

Dar daugiau spalvų į supermodelio gyvenimą įnešė santuoka ir joje gimę du vaikai – Grace ir sūnus Finnas (17 m.). Nors laukdamasi pirmagimės Christy nesiskundė sveikata, gimus dukrai ji susidūrė su rimtomis komplikacijomis.

Moteris neteko daug kraujo, buvo intensyviai prižiūrima medikų. Ši gimdymo patirtis Ch.Turlington įkvėpė įkurti organizaciją „Every Mother Counts“ (liet. „Kiekviena mama yra svarbi“), kurios tikslas – gerinti motinų sveikatą ir mažinti gimdyvių mirštamumą.

2010-aisiais modelis pristatė dokumentinį filmą tokiu pat kaip ir dainininko Bobo Marley daina pavadinimu „No Woman, No Cry“ (liet. „Nėra moters, nėra ir verksmo“), o 2014-aisiais pasirodė jos režisuotas trumpametražis filmas, kuriame pasakojama apie priežiūros nėščioms moterims trūkumą.

Vis dėlto savo atžalas ir jų vaikystę Ch.Turlington kruopščiai slėpė nuo viešumos. „Mano vaikai yra laimingi dėl to, kad turi du sveikus, vienas kitą mylinčius ir gerbiančius tėvus“, – dar prieš dešimtmetį per interviu sakė manekenė.

Moteris taip pat yra sakiusi, kad augant dukrai ir sūnui ji intensyvų modelio darbą jau buvo palikusi nuošalyje.

Christy baigė Rytų filosofijos ir religijos studijas, vėliau įkūrė savo kompaniją ir rinkai pristatė jogos įkvėptus drabužius.

„Kai Grace ir Finnas buvo maži, daug nedirbau kaip modelis. Iki šiol modeliu dirbu retai. Mano dukrai buvo juokinga, kad, jai lankant mokyklą, mokiausi ir aš. Ji darė namų darbus, juos daryti reikėjo ir man. Grace labai patiko, kad ir aš turėjau ruoštis testams“, – teigė supermodelis.

Baigusi mokyklą Ch.Turlington dukra įstojo į koledžą. Šiuo metu ji didžiąją dalį laiko skiria mokslams. Galbūt savo jėgas ant pakylos Grace būtų išbandžiusi ir anksčiau, bet tam priešinosi Christy.

„Mama man leido tapti modeliu tik sulaukus pilnametystės. Ji nesileido į kompromisus“, – atskleidė G.Burns, kurią visai neseniai „Vogue“ įvardijo kaip vieną perspektyviausių jaunųjų manekenių. O Ch.Turlington dukterį ne kartą yra pavadinusi savo mūza.

Grace susidomėjimą mada paskatino ir fotografija. Socialiniuose tinkluose ji aktyviai dalijasi savo darytomis nuotraukomis, kuriose užfiksuotos jos bičiulės, žavingos jaunystės akimirkos.

„Pamenu, kai į namus atkeliavo mados fotografo Arthuro Elgorto fotografijos knyga „Didysis paveikslas“. Tuo metu buvau 11-os. Man buvo leista knygą išpakuoti, bet buvau paprašyta neliesti viduje esančio turinio... Aš neklausiau.

Tapau apsėsta Arthuro ir jo darbų, jo fotografijų intymumo, spalvų, kurios persmelkia nespalvotus vaizdus, Paryžiaus, džiazo ir roko žvaigždžių nuotraukas. Tai buvo vartai į mados fotografijos pasaulį. Vis dar mokausi, bet nuoširdžiai įsimylėjau fotografavimą ir retai išeinu iš namų be fotoaparato“, – pasakojo Grace.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.