Draugystės baigėsi: A. Pugačiovą nuolat sveikinęs V. Putinas primadonai paruošė kitokią „dovanėlę“

Balandžio 15-ąją Rusijos žvaigždė Ala Pugačiova atšventė 75-ąjį gimtadienį. Primadona surengė šventę, į kurią pakvietė savo artimiausius draugus. Tiesa, jai pasisakius prieš karą Ukrainoje, tų draugų liko mažiau. Šįkart ji nesulaukė tradicinio sveikinimo iš Vladimiro Putino, tačiau vakarėlyje apsilankė jos bičiulis iš Rusijos, TV laidų vedėjas Arturas Gasparianas.

 Ala Piugačiova ir Vladimiras Putinas 2014-aisias.<br> AP/scanpix nuotr.
 Ala Piugačiova ir Vladimiras Putinas 2014-aisias.<br> AP/scanpix nuotr.
Ala Pugačiova ir Maksimas Galkinas.<br> Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova ir Maksimas Galkinas.<br> Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova.
Ala Pugačiova.
Ala Pugačiova ir Maksimas Galkinas.<br>Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova ir Maksimas Galkinas.<br>Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova.<br>Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova.<br>Instagramo nuotr.
 Ala Pugačiova ir Arturas Gasparianas.
 Ala Pugačiova ir Arturas Gasparianas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2024-04-16 12:47, atnaujinta 2024-04-16 12:54

Jis socialiniuose tinkluose sveikino A.Pugačiovą. Žinomas vyras paskelbė bendrą nuotrauką, tačiau gerbėjai netruko pastebėti, kad visuomet jaunatviškos išvaizdos Ala jau kiek apleido veido atnaujinimo procedūras.

„Buvo tokia palaima gyventi Alos Pugačiovos eroje. Ten, kurs buvo skleidžiamos ryškios emocijos, dvasia, neįtikėtini atradimai, nuostabios dainos, aistrų beprotybė. Tai buvo visiškas malonumas“, – rašė Gasparianas.

Tiesa, Rusija pranešė, kad jai ketina paskelbti kitokią „dovaną“.

Kovo pabaigoje Rusijos prokurorai kreipėsi į Teisingumo ministeriją su prašymu sovietinės popmuzikos karalienę Alą Pugačiovą pripažinti „užsienio agente“. Tą norėjo padaryti per jos gimtadienį, tačiau, panašu, kad dar nespėjo.

„Užsienio agento“ statusas šiuolaikinėje Rusijoje naudojamas asmenims ar organizacijoms, kurios laikomos „užsienio įtakoje“, apibūdinti.

„Prašau įtraukti mane į mano mylimos šalies užsienio agentų registrą, nes palaikau savo vyrą, sąžiningą, padorų ir nuoširdų žmogų, tikrą ir nepaperkamą Rusijos patriotą, trokštantį Tėvynės klestėjimo, taikos. Vardan iliuzinių tikslų, mūsų šalis tampa atstumta, o tai blogina mūsų piliečių gyvenimą“, – tokį įrašą A.Pugačiova paskelbė praėjus dviems dienoms po to, kai valdžia įtraukė jos vyra Maksimą Galkiną į „užsienio agentų“ registrą.

74 metų A.Pugačiova, sovietinė, o vėliau ir posovietinė scenos žvaigždė, kritikavo karą Ukrainoje. 2022 metų rudenį ji paskelbė išvykstanti iš Rusijos į Izraelį ir prieš tai paprašė Rusijos valdžios institucijų pripažinti ją „užsienio agente“, taip solidarizuodamasi su savo vyru Maksimu Galkinu, kuris taip pat pasisakė prieš karą ir gavo tokį pat statusą.

A.Pugačiova yra viena iš garsiausių Rusijos žmonių – iš kartos į kartą žinoma dėl tokių hitų, kaip 1982 metų jos daina „Milijonas raudonų rožių“ ir 1978 metų filmas „Moteris, kuri dainuoja“.

Praeityje A. Pugačiovą sveikino ir prezidentas Vladimiras Putinas, ir jo pirmtakas Borisas Jelcinas. Kai 2022 metais mirė Michailas Gorbačiovas, ji gyrė paskutinį sovietų lyderį už tai, kad jis leido laisvę ir atsisakė smurto.

Jos maištas prieš Rusiją susilaukė griežtos kritikos iš pagrindinių propagandistų, kurie ne tik kaltino ją tautos išdavyste ir kvailumu bet taip pat troško sumenkinti jos talentą. Be to, pasigirdo ragininimų jai atiduoti gautus apdovanojimus, medalius ir pilietybę.

Pasak odessa-life.od.ua, A.Pugačiovos sukilimas tapo garsus atsakas, kuriame primadona ne tik pasmerkė Vladimiro Putino veiksmus, bet ir aštriai iš jo išjuokė. Rusijos „Twitter“ buvo suirutė.

„Nenustebkite. Garsiausia Rusijos pilietė, išskyrus Putiną, aštriai ir aršiai išrėžė tai, apie ką valstybinė žiniasklaida nekalba“, – per „Laisvės radiją“ sakė muzikos kritikas ir ilgametis A.Pugačiovos draugas Artemijus Troickis.

Prezidento Vladimiro Zelenskio patarėjas netgi mato tame „Putino režimo pabaigos pradžią“.

Politikos apžvalgininkas Ivanas Jakovlevnas mano, kad Ala, kaip niekas anksčiau, sugadino V.Putino šalininkų gretas, pasėdama abejones tarp jo šalininkų.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.