Seimo narys Bronislovas Matelis pateko į avariją: sankryžoje partrenkė dviratininką

Seimo narys Bronislovas Matelis šeštadienio ryte pateko į avariją, kurios metu buvo sužeistas dviratininkas.

Bronislovas Matelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Bronislovas Matelis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Bronislovas Matelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronislovas Matelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronislovas Matelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronislovas Matelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronislovas Matelis.<br>T.Bauro nuotr.
Bronislovas Matelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 5, 2024, 5:04 PM, atnaujinta May 6, 2024, 8:59 AM

Apie šį nelaimingą atsitikimą savo Facebook paskyroje pranešė pats Seimo narys.

„Netoli savo namų kirtau nedidelę sankryžą, į kurią man iš dešinės pusės įsilieja dviračių ir pėsčiųjų takas. Matomumas toje vietoje blogas, nes yra tvora. Kai sankryžą beveik kirtau, iš dešinės į automobilio vidurį įsirėžė dviratininkas.

Sustojau, pasiteiravau kaip jaučiasi, tačiau jis jau buvo atsikėlęs ir rodė nubrozdintą bei sumuštą ranką, nubrozdinimą juosmenyje. Dviratininkas buvo su šalmu. Kad vėliau nebūtų kokių nors nesusipratimų, pats iškviečiau policiją ir medicinos pagalbą. Medikai didesnių sužalojimų jaunam vyrui nenustatė, pasiteiravo, ar nebuvo praradęs sąmonės. Jaunas vyras pasakė, kad nebuvo.

Policijos pareigūnai, atsižvelgę į tai, kad rimtų sveikatos sužalojimų nebuvo nustatyta, eismo pažeidimo protokolo siūlė nerašyti, o padarytą žalą registruoti draudimo kompanijoje. Abi pusės sutiko.

Bet kuriuo atveju mano kaltės įvykyje yra, nes kliūtis buvo man dešinėje pusėje ir privalėjau būti atidesnis. Ar privalėjo būti atidesnis dviratininkas, iš dviračių tako įvažiuodamas į automobilių sankryžą, nesigilinau, nes bet kuriuo atveju kliūtis buvo man dešinėje pusėje.

Sutikau, kad esu autoįvykio kaltininkas, atsiprašiau ir sutarėme sekmadienį susitikti ir kartu nubraižyti įvykio schemą.

Tačiau sekmadienį jaunas vyras pasakė, kad po kurio laiko pasijuto blogiau ir kreipėsi į medikus. Šie pranešė policijai, o pastaroji, dviratininko žodžiais, žadėjo pradėti tyrimą.

Tai kol kas tiek. Labiausiai džiaugiuosi, kad pavyko išvengti aukų. Būkite atidesni gatvėse, nes tikrai nėra malonu, kai per neatidumą sukeli skausmą kitam žmogui“, – rašė politikas.

Pirmadienio rytą Policijos departamentas pateikė oficialią įvykio versiją. Kaip rašoma policijos pranešime, gegužės 4 d. apie 10 val. Panevėžyje, J.Vaitiekūno g. ir Sporto g. sankryžoje, nuosavas automobilis „Audi A4 Avant“, vairuojamas LR Seimo nario (gim. 1961 m.), nepraleido ir susidūrė su iš dešinės pusės dviračių taku važiuojančiu dviratininku (gim. 1999 m.).

Atvykę greitosios pagalbos medikai dviratininkui sužalojimų nenustatė. Užpildyta eismo įvykio deklaracija.

Tą pačią dieną apie 19 val. 30 min. į ligoninę kreipėsi dviratininkas, kuris gydomas ambulatoriškai.

Eismo įvykis registruotas Eismo įvykių informacinėje sistemoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.